EŞGÜDÜM VE DENETLEME KURULU TOPLANTISI

12 Ekim tarihinde toplanan Eşgüdüm ve Değerlendirme Kurulu, Hanlar Bölgesi-Cumalıkızık ve sultan külliyelerini kapsayan çalışmaların dünya miras listesine alınmasını öngören ve Dışişleri Bakanlığı kanalıyla UNESCO´ya iletilen yönetim taslak planını tartıştı. Toplantıda, yönetim planının uygulanmasında yaşanabilecek muhtemel sıkıntılar ele alındı.Bu doğrultuda revize edilen taslak plan UNESCO´ya iletilerek kesinlik kazanacak.

Eşgüdüm ve Değerlendirme Kurulu´nun konuya ilişkin toplantısı, Heykel´deki tarihi başkanlık binası encümen salonunda yapıldı. Bursa Alan Başkanlığı´nın koordine ettiği toplantıya kurul üyeleri olarak Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Aydoğdu, Büyükşehir Belediyesi Etüd-Proeler Daire Başkanı Nalan Fidan, Prof.Dr. Handan Türkoğlu ve Prof.Dr. Füsun Alioğlu katıldı.