BURSA’NIN UNESCO BERATI TÜRKİYE’YE TAKDİM EDİLDİ

UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Bergama ile Bursa ve Cumalıkızık’ın Dünya Miras Listesi’ne kabulüne ilişkin beratlarını, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e tevdi etti. Bilindiği üzere; “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu” ve “Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı” dosyaları 2014 yılında Katar’ın Başkenti Doha’da düzenlenen Dünya Miras Komitesi 38. oturumunda, ülkemizin 12. ve 13. alanları olarak Dünya Miras Listesi’ne alınmışlardı. Anadolu Medeniyetleri Müzesinde gerçekleşen tevdi töreninde UNESCO Genel Direktörü Bokova ve Bakan Ömer Çelik misafirlere hitap ettiler.

Bakan Ömer Çelik törenin ardından UNESCO Genel Direktörü’ne, 1997 yılında Avrupa’da yılın müzesi seçilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdirerek, eserlerle ilgili bilgi verdi.

Bakan Ömer Çelik, Bokova’ya Müze gezisi sırasında yurt dışından iadesi sağlanan tarihi eserlerin yer aldığı bölümü de göstererek, Bakanlığının Türkiye’den kaçırılan tarihi eserlerin dönüşü için gerçekleştirdiği diplomatik ve hukuki çalışmaları da aktardı.