1. ARAMA TOPLANTISI DEVAM EDİYOR

Bursa büyükşehir belediyesi alan başkanlığı 1.  Starejik arama toplantısı ikinci gününde sultan külliyeleri oturumuyla  devam ediyor.

Sabah yapılan ilk  oturumda Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan DOSTOĞLU  konuşmasında şu konulara değindi;

”Dünya miras alanı olarak önerilen alanların, dünya miras listesi’ne alınmalarının en öncelikli koşulu olarak talep edilen,  öneri alana özel  yönetim planları; katılımcı yönetmler ile tüm paydaşların ortaklaşa hazrıladıkları, stratejik planlardır.

Bursa alan başkanlığı, öneri yönetim alanlarında bulunan,  yetki ve sorumluluk sahibi kurum ve kuruluşların, hak sahiplerinin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan paydaşları ile birlikte çalışarak, ortak aklın üretilmesini ve yönetim planına yansıtılmasını sağlamak üzere çalışmaktadır.

Katılımcı süreçlerin en verimli şekilde değerlendirilmesi için tercih edilen yöntemlerden birisi olan strateji arama toplantıları ile paydaşların görüş ve öneri yönetim planına yansıtılmaya çalışılacaktır.”