BURSA ALAN BAŞKANI TİRE’DE BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNDU

Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu, İzmir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 20-22 Şubat arası Tire’ye bilgi paylaşımında bulunmak üzere davet edildi. Bursa’nın 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmasından sonra gözler Bursa Alan Başkanlığı’na çevrildi. Son yıllarda Türkiye’den birçok şehir ve ilçe, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday olabilmek için uğraşıyor. Ülkemizde UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan 13 adet varlığımızdan biri olan Bursa, kültürel kategoride kabul edilen seri adaylık dosyası ile birçok yerleşime örnek oluşturuyor. Bu sebeple Tire’ye davet edilen Dostoğlu, 20 Şubat’ta Tire’de, 21 Şubat’ta Ödemiş’te incelemeler yapıp, Birgi Belediye Başkanı ile bir toplantı gerçekleştirerek Bursa’da izlenilen yol üzerine deneyimlerini paylaştı.