BURSA, UNESCO TR BÜYÜK BULUŞMASI’NDA

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Büyük Buluşması, Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve İhtisas Komiteleri üyelerinden oluşan 160 kişilik bir heyetle 16-17 Kasım 2012 tarihlerinde Antalya’da gerçekleşiyor. Toplantıya UNESCO Genel Direktörlüğü’nden Millî Komisyonlar ve Sivil Toplum Bölümü Direktörü Sayın Genc SEITI katılarak Millî Komisyonlar ile Genel Direktörlük ilişkilerini değerlendiren bir konferans verecektir.Buluşmada, Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU da Bursa Aday Alanları ile ilgili sunum yapacaktır.

Türkiye’nin 2013 yılında Dünya Miras Komitesi’ne adaylığını açıklamasından sonra, adaylık sürecini daha etkin yürütmek ve yol haritasının belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla toplantı sırasında kültürel miras alanında uluslararası uzman kuruluş olan ICOMOS ve doğal miras alanında uzman kuruluş olan IUCN temsilcileri ile Dünya Miras Komitesi üyelerinden üç devlet  temsilcisinin de katılacağı bir panel gerçekleştirilecektir.