BURSA ALAN BAŞKANLIĞI YAPEX FUARINDA

Büyük Ödül Bursa’ya

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ´Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2011 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması´nda, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi projesiyle, Tarihi Kentler Birliği´nin en büyük ödülü olan ´Prof. Dr. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü´nü aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep ALTEPE konuşmacı olarak yer aldı.

ÇEKÜL Vakfı tarafından düzenlenen ‘YAPEX-Restorasyon Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı´nda Bursa’daki tarihi mirası öne çıkaran hizmetlerinden bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel değerlerin Bursa´yı çok zengin ve çeşitli bir sosyal yaşam merkezi haline getirdiğini söyledi. Fuar kapsamında düzenlenen ´Tarihi Kentler Birliği 2011 Özendirme Yarışması Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü ve Süreklilik Ödülü Sahipleri Anlatıyor´ konulu açık oturum, Antalya’daki EXPO Center´de gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü ÇEKÜL Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Mithat Kırayoğlu´nun yaptığı oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya konuşmacı olarak yer aldı.

Bursa Alan Başkanlığı da YAPEX-Restorasyon Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı´ndaydı.

Bursa Alan Başkanlığı ekibinin de yer aldığı fuarda Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU’ da Dünya Miras Kenti Olmaya Doğru; Türkiye’den Tarihi Kent Örnekleri konulu oturuma konuşmacı olarak katıldı.

18 Ekim günü gerçekleştirilen oturumda;

Oturum Başkanı: Namık Kemal Döleneken, Şehir Plancısı, ÇEKÜL Yüksek Danışma Kurulu Üyesi, Selimiye Külliyesi Eski Alan Başkanı

Konuşmacılar:

Mehmet Gürkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yüksek Kurul Daire BaşkanıTürkiye’de Dünya Miras Kenti Olma Sürecinde Alan Yönetiminin Önemi ve Bakanlık Bakış Açısı

Yaşagül Ekinci, Bergama Alan Başkanlığı – Bergama Örneği

Seher Türkmen, Alanya Müze Müdürü, Alan Başkanı – Alanya Örneği