BURSA TURİZM PLATFORMU HİSAR’DA TOPLANDI

Bursa Turizm Platformu, pandemi sürecindeki toplantısını 27 Ağustos 2020 tarihinde Hisar’da Sümbüllü Bahçe Konağı’nın bahçesinde gerçekleştirdi. Toplantıda Bursa’nın turizmini canlandırma adına yapılan projeler ve fikirler değerlendirildi. Toplantıya Bursa Alan Başkanlığı’ndan Sanat Tarihçisi Dr. Eser Çalıkuşu ve Kültürel Miras ve Turizm Sorumlusu Recep Peker katıldı. Dr. Eser Çalıkuşu, platform üyelerine UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hanlar Bölgesi ile ilgili bilgiler sundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü’nden Mimar Faruk Özgökçe ise katılımcılara “Bursa Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Proje Yarışması” hakkında turizm açısından bilgiler verdi. Toplantı sonrasında platform üyeleriyle “Hisar Yaşayan Şehir” projesi kapsamında açılışı yapılan Oruçbey Caddesi ve Kaleiçi Oteli ziyaret edildi.