BURSA’NIN ‘GENÇ DÜNYA MİRAS GÖNÜLLÜLERİ’ ARAMIZDA

‘UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girerek dünyanın dikkatini çeken Bursa’nın değerleri, ‘Genç Dünya Miras Gönüllüleri’ ile kente gelen turistlere en doğru şekilde tanıtılıyor.

Bursa’nın Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle kentin turizm değerini daha da öne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, ‘Genç Dünya Miras Gönüllüleri’ ile kente gelen turistlere yardımcı oluyor. ‘Genç Dünya Miras Gönüllüleri’ arasına katılarak Bursa’ya ve değerlerine sahip çıkan gençler de aynı zamanda yabancı dillerini geliştirme şansı buluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Bursa Alan Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projesinin genç gönüllüleri, kentin en merkezi noktalarından olan Ulucami çevresi ve Hanlar Bölgesi’nde turistlere yardımcı oluyor. Özel ve devlet okullarında okuyan öğrenciler, Bursa’ya gelen yabancı ve yerli turistleri de ‘UNESCO Dünya Mirasları’, ‘Türkiye’deki ve Bursa’daki Dünya Mirasları’ ve ‘Bursa’nın Üstün Evrensel Değeri’ konularında bilgilendiriyor. Turistlere Bursa’yı tanıtan anketler de yapan gençler, kentin ziyaretçilerine rozet de hediye ediyor.

“Rehber değil ‘Dünya Miras Gönüllüsü’yüz”
Projenin genç katılımcılarından Dilara Şen ile Ahmet Kadir Zeybek, turistlerin kendilerini rehber sanarak tedirgin olup korktuklarını ancak ‘Genç Dünya Miras Gönüllüsü’ olduklarını öğrendiklerinde ise samimi davranıp UNESCO ve Bursa hakkında detaylı bilgiler almak istediklerini söyledi. Şen ve Zeybek, içinde olmaktan büyük keyif aldıkları proje sayesinde yabancı dil pratiği de yaptıklarını ve çalışmanın özgüven başta olmak üzere kişisel gelişimlerine de katkı sağladığına işaret etti. Şen, ayrıca, turistlerin en çok Ulucami hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini sözlerine ekledi.