DMGD ÜYELERİ BURSA’DA “UNESCO DÜNYA MİRAS” EĞİTİMİ VERDİ

Dünya Miras Gezginleri Derneği Eğitim Komisyonu’ndan Bilge Akcan, Melek Taşkın ve Sema Özgül 24 Mart Salı günü Bursa’ya gelerek Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü’ne bağlı Bursa Alan Başkanlığı ile birlikte ön toplantı gerçekleştirdi. Dernek üyeleri, 25 Mart 2015 Çarşamba günü ise “UNESCO Dünya Mirası” konusunda Belediyemiz personeline eğitim verdiler. Göç Müzesi Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde katılımcılar minikler (anaokulu ve 1. Sınıflar), küçükler (2.-3.-4. Sınıflar), orta grup (5.-6.-7.-8. Sınıf), lise grubu olmak üzere 4 grubun sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumlarda öğrencilere nasıl hitap edilmesi gerektiği ve içerikle ilgili detaylı bilgiler verildi.
Eğitim programına Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nden Mehmet Önel, Osman Ezgi, Semih Yılmaz, Deniz Göçmen, Emine Uzgur, Semra Yıldız, Duygu Gençer, Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nden Faruk Kurt, Sait Çakış, Ziya Uçar, Seçil Zor, B. Seval Menginoğul, Tarihi kültürel Miras Şube Müdürlüğü’nden Ayten Başdemir, Eser Çalıkuşu, Birben Durmaçalış, Ümmü Doğan, Yıldırım Belediyesi Cumalıkızık Kültür Merkezi’nden Elif Erdem katıldı.
Eğitimden sonra gerçekleştirilen kısa değerlendirmede Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan eğitim materyallerinin içeriği ve bundan sonraki süreçte eğitim alan personellerin nasıl bir program çerçevesinde işlev gösterebileceği konuşuldu.