İZLEME SÜRECİ KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dünya Miras Alanlarının, UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki varlığını devam ettirebilmesi amacıyla “İzleme Göstergeleri”ne ilişkin raporlar hazırlanarak UNESCO’ya iletilecektir. İzleme göstergelerine ilişkin verilerin elde edilmesi ve onaylı yönetim planı doğrultusunda yürütülmesi gereken faaliyetlere ilişkin bilgi vermek amacıyla 27 Şubat Cuma günü Tayyare Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda Bursa Alan Başkanlığı İzleme Süreci Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu’nun sunum yaptığı toplantıya Dünya Miras Alanlarının korunması konusunda etkin çalışmalar yapan kurumlardan Bursa Valiliği adına Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Osmangazi Kaymakamlığı adına Şebnem Beşin, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Kaymakamlığı’ndan İdris Yeni, Bursa Valiliği’nden YİKOB adına Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kült. Varlıkları Şb.Md. Mehmet Taş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tar. Kült. Miras Şb.Md. Mümine Güdü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü adına Nursel Kaya, Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek, Cumalıkızık Muhtar Vekili İsmail Çetin, BTSO Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erdem, BEBKA Birim Başkanı Jülide Alan katılmıştır.