“Kültürel Rotalar İçerisinde UNESCO Dünya Mirası Kentler” Paneli

2014 yılında Katar’da gerçekleştirilen 38. Dünya Mirası Komite Toplantısı sırasında 22 Haziran günü Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü, UNESCO Dünya Mirası ilan edilmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl 22 Haziran gününü kapsayan tarihlerde çeşitli etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiş ve 2015 yılında Bursa’nın Dünya Mirası ilan edilişinin ilk yıldönümü kutlanmıştır. Bu yıl da 22 Haziran’ı kapsayan haftada çeşitli etkinlikler düzenlenerek 2. yıl dönümü kutlanacaktır.

Etkinlikler kapsamında “Meyve Ağaçlarında Aşılama ve Budama Kursları Katılımcılarına Sertifika Töreni”, “UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü Kutlamaları”, “Kültürel Rotalar İçerisinde UNESCO Dünya Mirası Kentler” Panel ve “Bursa’nın Üstün Evrensel Değeri” Sergisi yer almaktadır.

Bu kapsamda, 25 Haziran Cumartesi günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat:14.00-16.00 saatleri arasında “Kültürel Rotalar İçerisinde UNESCO Dünya Mirası Kentler” konulu panel gerçekleştirilecektir. Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan DOSTOĞLU’nun oturum başkanlığını gerçekleştireceği panelde Esra KARATAŞ (ÇEKÜL) “Türkiye’de Kültürel Rota Planlaması ve Miras Koruma”, Umut ÖZDEMİR (Kültür ve Turizm Bakanlığı) “İpek Yolu Kültür Rotası”,  Prof.Dr. Amir PASİC (IRCICA) “Türkiye-Balkanlar Kültür Rotası”, Caroline FINKEL (Kültür Rotaları Derneği) “Evliya Çelebi Kültür Rotası” isimli bildirilerini sunacaklardır.