BURSA ALAN BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANELER HAFTASI ETKİNLİKLERİNİ TAMAMLADI

Bursa Alan Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “UNESCO Dünya Mirası Bursa” bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, Kütüphaneler Haftası sebebiyle 28 Mart 2016 tarihinde Alipaşa Oyuncak Kütüphanesi’nde mahalle halkının katılımıyla Ebeveyn-Çocuk atölye çalışması, 1 Nisan 2016 tarihinde Mithatpaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri ile atölye çalışması (sunum ve çizgi film izleme) Alan Başkanlığı’nda görevli Restoratör Ümmü DOĞAN tarafından gerçekleştirildi.

Ebeveyn çocuk atölye çalışmasına 6 veli ve 5-7 yaş grubu 6 çocuk katılmış olup, gerçekleştirilen etkinlikte, “Patrimonito’nun Maceraları” çizgi filmini izleme, “UNESCO Dünya Mirası Bursa” hikaye kitabı anlatımı ve “Dünya Mirası Bursa” boyama kitabındaki tarihi yapıları boyayıp, anne ve çocuk birlikte eğlenerek öğrenmenin paylaşımında bulundular.

Ayrıca; Lalaşahin Paşa Çocuk Kütüphanesi’nde 30 Mart 2016 tarihinde, Tophane İlkokulu ana sınıfı öğrencileri “Patrimonito’nun maceraları” çizgi filmini izleyerek ve “Dünya Mirası Bursa” boyama kitabından istedikleri tarihi yapıları boyayarak Bursa’nın Dünya Miraslarını eğlenerek daha yakından tanıdılar.