UNESCO DÜNYA MİRASI FOTOĞRAF SERGİLERİNİN YENİ DURAĞI KENT MEYDANI

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” isimli “Adaylık Dosyası” kapsamındaki, Hanlar Bölgesi (Orhan Gazi Külliyesi ve Çevresi), Sultan Külliyeleri (Hüdavendigar, Yıldırım, Yeşil, Muradiye) ve Cumalıkızık Köyü alanları 22 Haziran 2014 tarihi itibariyle toplam 1007 dünya mirasının yer aldığı UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kabul edilmiştir.

Ulusal ve uluslararası çapta söz konusu Dünya Miras Alanlarımızın tanınırlığının sağlanması ve turizm potansiyelinin arttırılması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 22 Haziran tarihi “UNESCO Dünya Mirası Bursa” günü olarak belirlenmiş olup her yıl bu tarihi kapsayacak günlerde etkinlikler düzenlenecektir. Bursa’nın Dünya Mirası ilan edilişinin 1. Yıldönümü münasebetiyle “22 Haziran UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü” kapsamında etkinlikler düzenlenmektedir.

20-27 Haziran 2015 tarihleri arasında Hanlar Bölgesi’nde izlenen  Zeynep Diniz ve Birgül Yıldırır’ın “Bursa’nın Yaşayan Miras Alanları” Fotoğraf Sergisi ile Hayrettin Kağnıcı’nın “Dünya Mirası ve İnsan” Fotoğraf Sergisi 1-8 Temmuz tarihleri arasında  Kent Meydanı AVM’de  izlenebilecektir.