4 KASIM “UNESCO GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Lala Şahin Paşa Çocuk Kütüphanesi’nde 4 Kasım “UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Günü” kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Bursa Alan Başkanlığı ekibinden Y.Sanat Tarihçisi Eser Çalıkuşu ve Sanat Tarihçisi Seda Ertunalı tarafından Dr.Necla Yazıcıoğlu İlkokulu 4-A sınıfı öğrencilerine UNESCO Dünya Mirasları ile konusunda bilgiler verildi. Öğrenciler UNESCO nedir, kültürel ve doğal varlıklar nelerdir, Dünya Miras Listesi’nden örnekler, Türkiye’deki Dünya Mirasları ve Bursa’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alması konularında bilgi sahibi oldular. Verimli geçen etkinlik sonunda tüm öğrencilere katılım belgeleri ve ayrıca Bursa Alan Başkanlığı’nın hazırladığı bilgilendirme kitapçığı, Bursa’daki miraslarla ilgili çıkartma ve Türkiye’deki Dünya Miras Alanları ile ilgili harita verildi.

*Ayrıca bknz. http://kutuphaneler.bursa.bel.tr/lala-sahin-pasa-da-unesco-gunu.html