Sorumlu bireyler olarak görevlerimiz nelerdir?

Alanlarda yaşayan ve çalışan kişilerin de sorumluluk alması gereken bazı konular vardır. Bunlardan en önemlisi, insanların yaşadıkları çevrede bulunan tarihi eserlerin farkında olmaları, tarihi özelliklerini bilmeleri, bunların yüzyıllardan beri miras şeklinde nesilden nesile ulaştığının bilincinde olmalarıdır. Alanlarda yer alan somut ve somut olmayan değerleri korumak, sürdürülebilir bir şekilde yaşatmak, çevreye karşı duyarlı olmak, tarihi alanların korunmasına yönelik girişimlerde bulunmak herkesin görevi sayılmalıdır.

Tarihi doku orada yaşayan insanların yaşam biçimiyle değer kazanır. Alanlarda yaşayan kişilerin, esnaf ve sanatkarların birbirleriyle ilişkileri, ahilik kültürü, külliye çevresindeki mahallelerin eskiden beri kendi isimleriyle var olması ve komşuluk ilişkilerinin hala buralarda sürmesi Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri açısından önem taşımaktadır.

Cumalıkızık’ta ise köy halkının oradaki yaşam tarzını yüzyıllardan beri aynı şekilde sürdürmesi değeri biçilemez bir kültürel servettir.

Miras alanlarımız ile ilgili yapılan veya yapılacak her türlü etkinlik, faaliyet, uygulama konusundaki öneri ve şikayetler hakkında Bursa Alan Başkanlığı’nın bilgilendirilmesi çok önemlidir.