Bursa Alan Başkanlığı, Somut Olmayan Kültürel Miras 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın Fotoğraf Sergisi ve Ödül Törenine Katıldı

Bursa Alan Başkanlığı, 27 Eylül 2024 tarihinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen, Bursa Unesco Derneği’nin düzenlediği Somut Olmayan Kültürel Miras 1. Ulusal Fotoğraf yarışması sergisi ve ödül törenine katılım sağladı.

Somut Olmayan Kültürel Miras unsurlarına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak, Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miraslarını daha çok görünür kılmak ve eşsiz görsellerle belgelemek hedefiyle düzenlediğini belirten Dernek, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Fotoğraf Yarışması ile Somut olmayan kültürel mirasın öğelerinin saptanmasında, yaşatılması, korunması, geleceğe aktarılması, belgelenmesi ve arşivlenmesinde fotoğrafın görsel gücünden faydalanılmasını amaçladıklarını belirttiler.