ALAN BAŞKANI PROF.DR.NESLİHAN DOSTOĞLU CUMALIKIZIKLILARI UNESCO İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİ

Bursa Alan Başkanı Prof.Dr.Neslihan DOSTOĞLU, 5 Haziran 2015 Cuma günü saat 20:30’da Cumalıkızık İlkokulu konferans salonunda Cumalıkızık sakinlerine UNESCO ile ilgili bir bilinçlendirme sunumu gerçekleştirdi. Cumalıkızıklıların ilgi gösterdiği konferansta köylülere UNESCO nedir?, UNESCO Dünya Mirası nedir?, Dünyada Listede olan Alanlar hangileridir?, Türkiye’de Listede Olan Alanlar hangileridir?, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olmamızın bize faydaları nelerdir?, UNESCO Dünya Miras Listesi’nden çıkarılmak söz konusu mudur?, Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi nedir?, Listeden çıkarılmamak için ne yapmak gerekir?, Sorumlu Bireyler Olarak Görevlerimiz nelerdir?, Bursa’da Dünya Miras Listesi’ne Girmek için neler yapıldı?, Hangi Alanlarla Liste’ye girildi?, Bursa’nın Hikayesi ne idi?, Listeye Giren Alanlarımızı Korumak icin neler yapmalıyız?, Dünyadan Örnekler… , Cumalıkızık Özelinde neler yapmalıyız?, 22 Haziran Listeye Girişimizin Birinci Yıldönümü konuları hakkında görsel dokümanlarla birlikte bilgiler verildi.
Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan DOSTOĞLU’nun sunumunun ardından Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol ŞİMŞEK, Cumalıkızık’ın ülkemizdeki ve Bursa’daki öneminden bahsederek, tüm Cumalıkızıklıların köyün doğal hayatının korunmasına özen göstermesi konusunda duyarlı olması ve birlik beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirtti. Ayrıca Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Onur ATAGÜN, Cumalıkızık’ta 13-14 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek “Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali”nin afişi ve içeriği ile ilgili bilgiler verdi. Ardından Cumalıkızıklıların sunumla ilgili soruları Bursa Alan Başkanı tarafından cevaplanarak, Cumalıkızık’ın sorunları hakkında tartışıldı.