Bursa Alan Başkanlığı Üçüncü Döngü Periyodik Raporlama Toplantısı

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından görevlendirilen Doç. Dr. Zeynep ERES ÖZDOĞAN ile ICOMOS Türkiye Milli Komisyonu tarafından görevlendirilen Prof. Dr. E. Özlem AYDIN ve Dr. A. Ege YILDIRIM, 05-06 Mayıs tarihlerinde Bursa’ya gelerek, Bursa Alan Başkanlığımız uzmanları ile birlikte UNESCO dünya miras alanlarımızda yerinde inceleme çalışmalarına katılmışlardır.

05 Mayıs 2023 Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU, Tayyare Kültür Merkezinde misafirlerimize  bilgilendirme sunumu gerçekleştirmiştir. Sunumun ardından Hanlar Bölgesi, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri ile Muradiye ve I. Murad Hüdavendigar Külliyeleri ziyaret edilmiştir.

6 Mayıs 2023 ise Cumalıkızık Köyü, Yıldırım Beyazıt ve Yeşil Külliyeleri ziyaret edilerek genel bir değerlendirme toplantısı yapılarak program sonlandırılmıştır.

Değerli uzmanlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Sevgi ve saygılarımızla…