BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ICOMOS TÜRKİYE’DEN TEŞEKKÜR

ICOMOS Türkiye Milli Komitesi’nin ev sahipliğinde 15-21 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen “ICOMOS Yıllık Genel Kurulu, Danışma Kurulu Toplantıları ve Bilimsel Sempozyum–2016” toplantısı kapsamında 20 Ekim 2016 Perşembe günü The Marmara Otel’de “Afet Sonrası Rekonstrüksiyon Uluslararası Bilimsel Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyuma Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü’nden Ayten Başdemir Taciroğlu (Y.Mimar), Bora Akın (Mimar) ve Eser Çalıkuşu (Y.Sanat Tarihçisi) katıldı. ICOMOS Toplantıları ve Sempozyumu’nun gala yemeği ise aynı günün akşamı Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirildi. Organizasyonun sponsorları arasında yer alan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verilen teşekkür belgesini Belediye adına Yüksek Sanat Tarihçisi Eser Çalıkuşu, ICOMOS Türkiye Genel Sekreteri Zeynep Gül Ünal’dan teslim aldı.