BURSA PATRİMONİTOLARI ETKİNLİKTE

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası İlan Edilişinin 3.Yıldönümü olan 22 Haziran 2017 Perşembe Günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Dünya Miras Alanlarında, Muradiye İlkokulu, I.Murat İlkokulu, Tophane İlkokulu, Setbaşı Ortaokulu,  Hoca İlyas Ortaokulu, Yıldırım İlkokulu ve Cumalıkızık İlkokulu öğrencilerinden oluşan Genç Dünya Miras Koruyucuları (Patrimonitolar) ile çeşitli etkinlikler düzenledi.

UNESCO Dünya Miras Alanları’ndan veya yakınındaki alanlardan seçilen ve Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü personelleri tarafından Mayıs ayında Genç Dünya Miras Koruyucuları (Patrimonitolar) eğitimi verilen öğrenciler etkinlik günü Hanlar Bölgesi, Tophane-Orhan Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Hüdavendigar Külliyesi, Yıldırım Külliyesi, Yeşil Külliyesi, Muradiye Külliyesi ve Cumalıkızık alanlarındaki stantlarda  faaliyetlerde bulundular. Öğrenciler kendi okullarının bulunduğu alanlarda buluşup, Dünya Miras Alanları konulu boyama etkinliği gerçekleştirip, ziyaretçilere kitapçık ve broşür dağıttılar. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin oldukça ilgisini çeken etkinlikle Bursa’nın UNESCO Dünya Miras Alanları ile ilgili farkındalık yaratıldı.