BURSA VE CUMALIKIZIK YÖNETİM PLANI ONAYLANDI

UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki alanlarımızın korunması ve yaşatılması için Yönetim Planı’nın nihai hale getirilmesi ve onaylanması amaçlı çalışmalarımızda revize edilen Bursa (Hanlar Bölgesi & Sultan Külliyeleri) ve Cumalıkızık Yönetim Planı’nın onaylanmasına yönelik 25 Mayıs 2021 Salı günü 10.30-12.30 saatleri arasında, online olarak Bursa Alan Başkanlığı Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantı Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU’nun UNESCO Dünya Mirası Bursa Bilgilendirme Sunumu ile başlamıştır. Dünya Mirası unvanını taşıyan alanlarımızın listede varlığını başarılı bir biçimde sürdürebilmesi amacıyla Bursa Alan Başkanlığı ekibi tarafından kurumlardan talep edilen verilerden oluşturulan 2020 yılı faaliyet raporu Bursa Alan Başkanı’nca Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu’na sunulmuştur. Sonrasında ise Yönetim Planı’nı revize eden Mimar Tanju AKAN tarafından Kurul’a Yönetim Planı’nın son hali ile ilgili bilgi verilmiştir. Bursa (Hanlar Bölgesi&Sultan Külliyeleri) ve Cumalıkızık Yönetim Planı aşağıda isimleri yazılı Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu üyelerince oybirliğiyle onaylanmıştır. Genel Değerlendirmenin ardından toplantı kararları oluşturulmuştur.

Bursa Alan Başkanlığı Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu Üyeleri:

1. ÜYE – Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU, Bursa Alan Başkanlığı – Alan Başkanı
  2. ÜYE – E. Gökhan BOZKURTLAR, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi
  3. ÜYE – Mustafa GÜNDOĞAN, T.C. Bursa Valiliği – Vali Yardımcısı
  4. ÜYE – Hakan BEBEK, Bursa Büyükşehir Belediyesi – Fen İşleri Dairesi Başkanı
  5. ÜYE – Mustafa EMEK, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü – Vakıflar Bölge Müdürü
  6. ÜYE – Cem Kürşad HASANOĞLU, Osmangazi Belediyesi – Başkan Yardımcısı
  7. ÜYE – Yusuf DEMİROK, Yıldırım Belediyesi – Başkan Yardımcısı
  8. ÜYE – Prof. Dr. Can BİNAN, Yıldız Teknik  Üniversitesi Mimarlık Fakültesi – Mimarlık Bölümü Öğr. Üyesi
  9. ÜYE – Prof. Dr. Tülin VURAL ARSLAN, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık  Fakültesi – Mimarlık Bölümü Öğr. Üyesi

Haber Tarihi: 25 Mayıs 2021