BURSA’NIN DEĞERLERİ DÜNYA TURİZMCİLERİNE TANITILDI

Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen ve bu yıl 200’e yakın ülkenin katıldığı Uluslararası Turizm Borsası ITB Berlin-2015 Fuarı’nda Bursa’nın sahip olduğu tüm değerler, dünyanın önde gelen turizm sektörü temsilcilerine tanıtıldı.
Fuara katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda Bursa standını ziyaret etti. Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu’na Bursa’nın Berlin’de katılımcı bir şekilde yer aldığı ve Bursa’nın önümüzdeki dönemde turizm hedefleri hakkında bilgiler verildi. Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirasına üyeliği ile Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliğine Türkiye’den ilk ve tek üye olmasına vurgu yapılırken, Bakan Çavuşoğlu daha sonra Hacivat – Karagöz gösterisini izledi.
Bursa’nın böyle önemli bir fuarda iki ayrı stantla temsil edilmesini memnuniyetle karşıladığını belirten Bakan Çavuşoğlu, bu katılım diğer katılımcılara da örnek olması gerektiğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık ve Turizm Tanıtma Birliği Encümeni A. Necati Demir’in de hazır bulunduğu ziyarette Bakan Çavuşoğlu’na Kaligrafi sanatçısı tarafından “Bakan Çavuşoğlu” yazılı levha ve İznik Çinisi hediye edildi.
Kapılarını 4 Mart’ta açan ve 8 Mart’ta kapanan Fuarı ziyarete gelen tur operatörleri Bursa standında gösteri yapan Hacivat ve Karagöz’e yoğun ilgi gösterdiler. Gösterileri ilgiyle izleyen tur operatörleri kendi yöresel dansları ile Hacivat ve Karagöz’e eşlik ettiler.