“Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde 10. Yılı: Farklı Deneyimler, Ortak Sorumluluklar Paneli” (7 Haziran 2024) ile “Uludağ’ın Beşibirliği: Bursa Kızık Köyleri Paneli” (8 Haziran 2024, Cumalıkızık) Panelleri gerçekleştirildi.

Bursa’nın Dünya Mirası ilan edilişinin 10. yıl dönümü kapsamında “Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde 10. Yılı: Farklı Deneyimler, Ortak Sorumluluklar Paneli” (7 Haziran 2024, Tayyare Kültür Merkezi) ile “Uludağ’ın Beşibirliği: Bursa Kızık Köyleri Paneli” (8 Haziran 2024, Cumalıkızık) Panelleri gerçekleştirilmiştir.

7 Haziran 2024 tarihinde, Tayyare Kültür Merkezi’nde ‘Bursa’nın Yaşayan UNESCO Dünya Mirası Alanları: Objektiflerden 10. Yıl’ sergisi düzenlendi. Serginin ardından düzenlenen panele, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet YILDIZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil ÖZER, UNESCO Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU, akademisyenler, öğrenciler ve  vatandaşlarımız katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, ‘Bursa’nın Yaşayan UNESCO Dünya Mirası Alanları: Objektiflerden 10. Yıl’ sergisi için yarışan ve dereceye giren üniversite öğrencilerine ödüllerini Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet YILDIZ,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil ÖZER, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Tülin VURAL ARSLAN ile Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Gül SAYAN ATANUR verdi.

Ödüllerin verilmesinin akabinde moderatörlüğünü Prof. Dr. Can BİNAN’nın yaptığı ‘Bursa’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’nde 10. Yılı: Farklı Deneyimler, Ortak Sorumluluklar’ konulu panele geçildi. UNESCO Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU, İstanbul Alan Başkanı Mustafa TURAL, Nemrut Alan Başkanı Onur YILDIZ ve Bergama Alan Başkanı Dr. Emre ATABERK’in konuşmacı olduğu panelde, deneyimlerini paylaşan konuşmacılar tarafından kendi alanları ile Türkiye genelindeki çalışmalardan örnekler sunuldu.

8 Haziran 2024 Tarihinde ise Cumalıkızık’ta “Uludağ’ın Beşibirliği: Bursa Kızık Köyleri” konulu panelimizi gerçekleştirdik. Moderatörlüğünü Tarihi Bursa Kızıklar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İzzet GÜNGÖR’ün yaptığı panelde, Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU, Prof. Dr. Mefail HIZLI, Prof. Dr. Cevriye MERT ve Yüksek Şehir Plancısı Kentsel Koruma ve Planlama Uzmanı Aysun ÜNAL AYAS konuşmacı olarak yer aldılar.

Tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.