ÇARŞI ESNAFINDAN UNESCO ÇALIŞMALARINA TAM DESTEK

23.05.2012 Çarşamba günü alan içerisinde yer alan Çarşı Başkanları, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Yönetim Kurulu  üyelerinin de katılımıyla yapılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Alan Başkanlığı, “Hanlar Bölgesi” nin Unesco Dünya Miras Listesi içinde hak ettiği yeri alması için katılımcı bir yönetim planı hazırlamak, tüm paydaşların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılarak ortak aklın çıkartılması amacıyla iki farklı grupta toplamda 240 saatlik çalışmayla gerçekleştirilen 1. Strateji Arama Toplantısı’nın ardından toplantıda gündeme getirilen bölgenin zayıf yönleri ve çözüm önerileri arasında yer alan  ‘’Yönlendirme levhalarının yetersizliği, çarşı esnafının yabancı dil konusundaki eksiklikleri ve Kapalı Çarşı ile hanların hafta sonu ve geceleri açık kalması’’ konularında bölge esnafı bir hafta gibi kısa bir sürede  BTÇH bünyesinde çalışmalarına başladı.