DESIGN CITY BURSA 2015’de “UNESCO’YLA TAÇLANAN BURSA”

7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde Podyumpark’ta Design City Bursa 2015 gerçekleştirildi. Art’ı Mekan Dergisi tarafından düzenlenen Design City Bursa’da yaratıcı endüstrilere hizmet eden profesyoneller, iki gün sürecek program doğrultusunda Bursalılarla bilgi ve deneyim paylaştılar. Tekstil, moda, endüstriyel tasarım, mimarlık, iç mimarlık, fotoğraf, müzik, sinema, tiyatro, resim, edebiyat, yeni medya, pazarlama ve iletişim, reklam gibi çeşitli konuların yer aldığı programda konferanslar, sergiler ve mutfak atölyeleri de yer aldı.
7 Mayıs Perşembe günü başlayan Design City Bursa, açılış konuşmasının ardından Bursa Alan Başkanlığı Koordinatörü Y. Mimar Ayten Başdemir’in “UNESCO ile Taçlanan Bursa” adlı konuşmasıyla devam etti. İzleyenlere Bursa’nın Dünya Mirası olmasını sağlayan Üstün Evrensel Değeri açıklanarak, Dünya Miras Alanlarından görsel örnekler sunuldu. Programın ilk gününde ayrıca Gazeteci Nebil Özgentürk “Bir Yudum Bursa”, Tasarımcı Derin Sarıyer ve Prodüktör Oğuz Kaplangı “Design City Bursa Cafe ve Kahve”, Moda Tasarımcısı Simay Bülbül ve Berna Kırcı “Derinin Hayatımızdaki Yeri” ve mutfak atölyesinde Özlem Tuna yer aldı. 8 Mayıs Cuma günü ise Gazeteci ve TV Programcısı Mirgün Cabas moderatörlüğünde İstanbul Modern Mağaza Yöneticisi Aslı Akşit ve Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Kunter Şekercioğlu “Bir Müze Mağazası Dile Geldi”, Akademisyen Tasarımcı Aren Kurtgözü “Bursa Sokaklarından İzler”, Kerimcan Güleryüz ”Sanat ve Ötesi”, Atilla Kuzu-Levent Çırpıcı “Tasarımda Süreç, Sonuçtan Bağımsız mıdır?” sunumlarını yaparken Moda Tasarımcısı Gökçe İpek ise “Tasarımda Tebessüm” adlı moda gösterisini gerçekleştirdi.