DOKAP BÖLGESİ ULUSLARARASI TURİZM SEMPOZYUMU’NDA PROF.DR. NESLİHAN DOSTOĞLU’NUN SUNUMU

DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) Bölgesi’nde yer alan 9 devlet ve 1 vakıf üniversitesinin DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile bir araya gelmesiyle 15 Kasım 2016 tarihinde kurulmuş olan DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) bölgesel ve yerel kalkınma amaçlı işbirliklerini geliştirmeyi ve ortak projeler hayata geçirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda 23-24 Ekim 2017 tarihlerinde Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen DOKAP Bölgesi Uluslararası Turizm Sempozyumu’na Bursa Alan Başkanı-İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi V. Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu davetli konuşmacı olarak katılmış ve “Kültür Turizmi Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı sunumunu yapmıştır.  Dostoğlu, sunumunda kültür ve turizm kavramlarını ele almış,  dünyada kültür turizmi konusunu UNESCO Dünya Miras Listesi süreci ile ilişkilendirmiş, Türkiye’den örnekler vererek, Doğu Karadeniz Bölgesi üzerine çeşitli önerilerde bulunmuştur.