DÜNYA MİRASININ KORUNMASI SÖZLEŞMESİNİN 40. YILI

UNESCO’nun Paris’te toplanan 16. Genel Konferansı sürecinde 16 Kasım 1972’de “Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme” kabul edilmesinin ardından Türkiye’de, 23 Mayıs 1982 tarihinde onaylanmış ve 1983 yılında Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerle ilgili her türlü çalışma Dünya Miras Komitesinin belirlediği format ve kriterler çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nce yürütülmektedir.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Kültürel Miras İhtisas Komitesi’nce,  Alan Yönetim Planı sürecini ele almayı; bu süreçten geçmiş ve geçmekte olan alanların deneyimlerini, Alan Yönetim Planı hazırlığında olan alanlara aktarma amacıyla, Dünya Miras Sözleşmesi’nin 40. Yılı kutlamaları çerçevesinde, “Türkiye Dünya Miras Alanlarında Yönetim Planı Hazırlıkları Deneyim Paylaşımı” konulu çalıştay Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğiyle, 25-26 Mayıs 2012 tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda  gerçekleştirilecektir.