Dünya Mirası olmanın bize faydaları nelerdir?

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmenin Bursa için en büyük avantajı, Bursa’nın üstün evrensel değerinin tescil edilerek tüm dünya tarafından tanınmasıdır.

Dünya Mirası Oldukları ilan edildikten sonra dünyadaturizm gelirleri artan onlarca örnek bulunmaktadır. Bursa’nın dünyaca tanınırlığının, bir başka deyişle “Dünya Markası” niteliğini taşımasının sunduğu avantajla beraber bölgenin ve kentin gelişen “kültür turizmi” potansiyeli de ekonomiye katkı sağlayacak, istihdam olanaklarını ve yatırımları arttıracaktır.

BEBKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bursa Valiliği’nin bu çalışmalar kapsamında yürütülen projelere daha fazla finansal kaynak ayırabileceği de ön görülmektedir.

Ayrıca, UNESCO Dünya Miras Merkezi ve bağlı kurumlarından her zaman uzman ve teknik destek alabilme hakkımız bulunmaktadır.