FİLİSTİN TEKNİK HEYETİ DÜNYA MİRASI BURSA VE CUMALIKIZIK’I ZİYARET ETTİ

16 Ekim 2015 Cuma günü Filistin’den gelen teknik ekip Bursa’yı ziyaret ederek Bursa Alan Başkanlığı ekibiyle görüştü. Mahalli İdareler Bakanlığı’ndan Mr. Azzam M. S. Alhajouj (Planlama Genel Müdürü), Ms. Bosayna A. M. Abu Eisheh   (Planlama Müdürü), Ms. Ohood “ Mohammad Saeed” Abdullah Enaya  (Yerel Gelişim ve Yatırımlar Bölümü Müdürü), Ms. Shuruq Adnan Jaber  (Şehir Plancısı), Ms. Arwa R. R. AbuAyyash (Bethlehem İlçesi Mühendislik Bölümü Müdürü), Mr. Ibrahim M. I. Hammouz (Şehir Plancısı), Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı’ndan Mr. Saleh A. H. Tawafsha (Genel Müdür), Belediye Geliştirme ve Ödünç Fonu’ndan Mr. Mohammad H. M. Rabaiah (Mühendislik Bölümü Müdürü), Ms. Niveen Fuad  Nuseibeh (Mimar), Mr. Barakat J. I. Banijaber (Mühendis), Mr. Ali Sh’ban Hussein Abd Elhamid (Planlama Fakültesi Dekanı), Proje Destek Birimi – Belçika Kalkınma Ajansı’ndan Ms. Maisa Alnatsheh (Finans Uzmanı-Tarihi Alanları Canlandırma Projesi) bulunduğu heyette ayrıca Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nden Lana Kudumoviç (Öğretim Görevlisi), Alidost Ertuğrul (Öğretim Görevlisi), Ruba Kasmov (Öğretim Görevlisi) da yer aldı.  Muradiye Külliyesi, Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık Köyü’nü gezen teknik ekip, Cumalıkızık Kültür Merkezi’nde Bursa Alan Başkanlığı’ndan Y.Sanat Tarihçisi Eser Çalıkuşu’nun sunduğu “The Outstanding Unİversal Value Of World Heritage Bursa (Khans Area, Sultan Kullıyes, Cumalikizik)” ve Bursa Alan Başkanlığı Koordinatörü Y. Mimar Ayten Başdemir’in sunduğu “UNESCO World Heritage Site Cumalıkızık” başlıklı konularda bilgi edindi.