GENÇ DÜNYA MİRAS GÖNÜLLÜLERİ’NE EĞİTİM VERİLDİ

Bursa Alan Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “Genç Dünya Miras Gönüllüleri” projesi için genç gönüllülere 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü Tayyare Kültür Merkezi’nde ilk eğitim verildi. Bursa Alan Başkanlığı ekibinden Y.Sanat Tarihçisi Eser Çalıkuşu tarafından “UNESCO Dünya Mirasları” ve “Türkiye’deki Dünya Mirasları” konusunda sunum yapılarak öğrencilere koruma bilinci aşılandı. Bursa Alan Başkanlığı Koordinatörü Y. Mimar Ayten Başdemir tarafından ise “Bursa’daki Dünya Miras Alanları” ve “Bursa’nın Üstün Evrensel Değeri”  fotoğraflarla birlikte anlatıldı. Ayrıca bundan sonraki süreçte projenin nasıl ilerleyeceği konusuyla ilgili öğrencilerin soruları yanıtlandı.  Genç Dünya Miras Gönüllüleri Projesi eğitimine lise düzeyinde farklı okullardan gelen toplam 21 öğrenci katıldı.