GENÇ MİRAS KORUYUCULARI PROJESİ BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Cumalıkızık Ortaokul öğrencilerinin uygulayacağı Cumalıkızık’ın Genç Miras Koruyucuları Projesi,  Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı Bursa Alan Başkanlığı’ndan Alan Başkanlığı Koordinatörü Yüksek Mimar Ayten Başdemir ile Yüksek Sanat Tarihçisi Eser Çalıkuşu ve Kent Müzesi’nden Arkeolog Mehmet Önel’in eğitim Seminerleri ile 17.06.2016 tarihinde başlamıştır.

Bursa Alan Başkanlığı yetkilileri tarafından Cumalıkızık Ortaokulu proje öğrencilerine 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren; Hanlar Bölgesi (Orhan Gazi Külliyesi ve Çevresi), Sultan Külliyeleri (Hüdavendigar, Yıldırım, Yeşil, Muradiye) ve Cumalıkızık Köyü alanlarını koruma ve Dünya Mirası bilincinin oluşturulması içerikli eğitim verilmiştir.

Bursa Kent Müzesi desteği ile Cumalıkızık ziyaretçilerine yönelik hazırlanan proje faaliyetlerinden biri olan Hazine Avı Oyun uygulamasının eğitimi yine aynı gün proje öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Proje yaz dönemi boyunca uygulanacak olup,  öğrencilerin Cumalıkızık Mahallesine (Köyüne) gelen ziyaretçilere gönüllü olarak yardımcı olmaları, mahallenin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılmasında elçilik görevi üstlenmeleri, Genç Miras Koruyucuları olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Cumalıkızık’ı sahiplenme ve koruma duygusunu edinmelerini amaçlar. Proje kapsamında; eğitim seminerleri, anket ve Cumalıkızık tanıtım uygulaması, Hazine Avı Oyunu,  Patrimonito Maceraları çizgi film gösterimi, Karagöz- Hacivat gölge oyunu gösterileri ve Patrimonito Bursa’da hikâye kitabını okuma gibi etkinlik programları uygulanacaktır.

Proje ile ilgili Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yer alan haber için aşağıdaki linke tıklayınız: