“HIZLA DEĞİŞEN DÜNYAMIZDA KÜLTÜREL MİRASIN VE SORUMLULUKLARA ORTAK OLMANIN ANLAMI” PANELİ

Hanlar Bölgesi (Orhan Gazi Külliyesi ve Çevresi), Sultan Külliyeleri (Hüdavendigar, Yıldırım, Yeşil, Muradiye) ve Cumalıkızık Köyü tarihi alanlarını içerecek şekilde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda hazırlanan “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” isimli “Adaylık Dosyası”nın değerlendirilmesi sonucunda, Bursa, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 22 Haziran 2014 tarihinde, Katar’ın Başkenti  Doha’da gerçekleştirilen 38. Dünya Miras Listesi Komitesi’nde Türkiye’nin 12., dünyanın da 998. Üstün Evrensel Değere Sahip Miras Alanı olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda her yıl Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası İlan Edilişi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanan 27.12.2017 tarihli protokolde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl Haziran ayında «UNESCO Dünya Mirası Bursa Etkinlikleri» kapsamında panel düzenlenmesi de yer almaktadır.

Bu yıl Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası İlan Edilişinin 6.Yıldönümü kapsamında düzenlenecek panelin konusu ICOMOS Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü etkinlikleri kapsamında da değerlendirilmek üzere “Ortak Kültürler, Ortak Mirasımız, Ortak Sorumluluğumuz” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, her yıl panelistler ve izleyicilerle kapalı salonda düzenlenen panel bu sene pandemi sebebiyle online seyircili ve canlı yayın olarak düzenlenecektir.

30 Haziran 2020 Salı günü 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Paneli Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin facebook ve twitter hesaplarından canlı yayın olarak izleyebilirsiniz.

Panelin oturum başkanlığını Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU gerçekleştirecek olup Panel katılımcıları ve konuları aşağıdadır.

-Dr. Aylin ORBAŞLI (Oxford Brookes Üniversitesi)

“Ortak Miras – Farklı Değerler: Kültür Mirasının Korunmasında ve Tanıtımında Çok Seslilik”

-Dr. Ayşe Ege YILDIRIM (ICOMOS Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Temsilcisi)

“Kültür Mirasında Buluşmak: Sürdürülebilirlik ve Katılımcılık Üzerine Deneyimler”