ICOMOS TÜRKİYE TARAFINDAN “TÜRKİYE’DE DÜNYA MİRASI ADAYLIĞINDA SÜREÇLER VE ÖRNEKLER” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ICOMOS Türkiye Milli Komitesi 2015 yılı Olağan Genel Kurulu, 28 Kasım Cumartesi günü İTÜ Taşkışla’da yapıldı. Genel Kurul’un ardından kamuya açık panel gerçekleştirildi. “Türkiye’de Dünya Mirası Adaylığında Süreçler ve Örnekler” başlıklı panelin moderatörü Prof.Dr. Can Binan, katılımcıları ise  “Süreçler” konusuyla Doç. Dr. Nevra Ertürk (UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Miras Komite Başkanı),  “Mudurnu” örneği ile Dr. A. Ege Yıldırım (Serbest Koruma Plancısı) ve İznik örneği ile Y. Mimar Ayten Başdemir (Bursa Büyükşehir Belediyesi, Y. Mimar) oldu. Bursa Alan Başkanlığı koordinatörü Y.Mimar Ayten Başdemir “Bursa Deneyiminden Yola Çıkarak İznik Sürecinin Değerlendirilmesi” sunumuyla UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan İznik’e dikkat çekti. Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu’nun da hazır bulunduğu panelin ardından izleyiciler katılımcılara sorularını yöneltti.

*Ayrıca bknz. http://www.icomos.org.tr/