İSLAM DÜNYASINDA KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI ULUSLARARASI KONFERANSI’NDA BURSA’NIN DÜNYA MİRAS ALANLARI

OIC, IRCICA ve ISESCO tarafından 1-2 Kasım 2107 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “International Conference on Protecting the Cultural Heritage of the Muslim World” başlıklı etkinlikte dünyanın farklı ülkelerinden gelen uzmanlar İslam dünyasında kültürel mirasın korunması üzerine çeşitli bilimsel çalışmalar  sunmuşlardır. Bursa Alan Başkanı-Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi V. Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu da “Bursa and Cumalıkızık World Heritage Site: Challenges of Preserving Cultural Heritage” başlıklı bildirisiyle 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Bursa’nın üstün evrensel değer taşıyan Erken Osmanlı Dönemi kentsel ve mimari gelişmelerini değerlendirerek, günümüzde Bursa’da kültürel mirasın korunması üzerine sürdürülen eğitim ve farkındalık yaratma süreçlerine değinmiştir.