İZMİR TARİHİ LİMAN KENTİ ALAN BAŞKANLIĞI’NIN BURSA ZİYARETİ

İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı ekibi, 12 Kasım 2021 tarihinde Bursa’yı ziyaret etti. Bursa Alan Başkanı ve ekibiyle görüşen İzmir ekibi, Bursa Alan Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu’nun Bursa’nın adaylık dosyası ve yönetim planını anlattığı sunumuyla önemli bilgiler edindiler. Sunum sonrasında Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası’na girme süreciyle ilgili sorular soran İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı ekibi, daha sonra dünya miras alanlarımızdan Hanlar Bölgesi’ni gezdi. Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı İsa Altıkardeş ve Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım’la da görüşen ekip, daha sonra Cumalıkızık’ı ziyaret etti. Cumalıkızık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Ülker’in karşıladığı ekip, Cumalıkızık’ın özgün dokusundan etkilendiklerini belirttiler. UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan İzmir Tarihi Liman Kenti’nin asıl listeye alınma sürecini yürüten İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı ekibine Bursa Alan Başkanlığı olarak başarılar dileriz.