OWHC GENEL SEKRETERİ’NİN BURSA ZİYARETİ

Dünya Mirası Şehirleri Teşkilatı (Organization of World Heritage Cities) Genel Sekreteri Denis RICARD ve Meksika’nın Oaxaca şehri temsilcisi  Mimar Gerardo Corres TENORIO Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah KARADAĞ ve Abdülkadir KARLIK’ı Tarihi Belediye Binası’nda ziyaret ettiler.

Görüşmede, Dünya Mirası Şehirleri Teşkilatı’nca her iki yılda bir düzenlenen dünya kongrelerine ilişkin olarak 2017 Dünya Kongresi’nin Kore’de gerçekleştirileceğini belirterek bu tür kongrelerde Belediye Başkanları, koruma uzmanları, 14-17 ve 17-21 yaş gruplarındaki gençler ve gazeteciler için eş zamanlı oturumlar gerçekleştirildiğini bildirdiler. Bursa’nın da ileride yapılacak dünya kongrelerine katılarak kentin tanıtımı için etkinlikler düzenleyebileceğini belirttiler. Toplantı sırasında konuklar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE ile Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz ELBAS’a Bursa’daki tarihi ve kültürel miras çalışmalarındaki katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Konuklara Bursa’da kaldıkları iki gün süresince Hanlar Bölgesi, Hüdavendigar Külliyesi, Muradiye Külliyesi, Yeşil Külliyesi, Cumalıkızık, Karagöz Müzesi, Kent Müzesi ve Irgandı Köprüsü ziyaretleri sırasında Bursa Alan Başkanlığı Ekibi eşlik etti.

Bursa’nın Dünya Mirası Şehirleri Teşkilatı’na üye olmak üzere çalışmalar yürüttüğü bu dönemde OWHC Genel Sekreteri Denis RICARD ve Mimar Gerardo Corres TENORIO, Bursa’dan olumlu izlenimlerle ayrıldılar.

*’Organization of World Heritage Cities’ web sitesinde yer alan habere http://www.ovpm.org/en/news/meeting_representatives_city_bursa_turkey   linkinden ulaşabilirsiniz.