UNESCO PANELİ-23 HAZİRAN 2021

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası İlan Edilişinin 7. Yıldönümü kapsamında ‪23 Haziran 2021 Çarşamba‬ günü ‪saat 13.30’da‬ online olarak düzenleyeceğimiz ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Facebook hesabından canlı olarak yayınlanacak “Geçmişten Geleceğe Kültürel Mirası Anlamak, Planlamak ve Yönetmek” Paneli’ne katılımlarınızı bekleriz.

Bursa Alan Başkanlığı

PANEL PROGRAMI:

Moderatör: Prof. Dr. Neslihan DOSTOĞLU (Bursa Alan Başkanı)

-Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sn. Alinur AKTAŞ’ın açılış konuşması
-Y. Mimar Burçin ALTINSAY ÖZGÜNER (ICOMOS Türkiye Milli Komitesi Başkanı)
“Karmaşık Geçmişler: Çeşitlilikleri Gözeten Gelecekler”
-Prof. Dr. Zeynep AHUNBAY (ICOMOS Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi)
“Değişen Sınırlar ve Geride Kalan Kültür Mirasının Korunması”
-Prof. Dr. Zeynep Gül ÜNAL (YTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi, ICOMOS Uluslararası Başkan Yardımcısı)
“Geleceği Planlarken Dünü Yaratmak: Yeni Nesil Savaşlar ve Kültür Varlıklarının Korunması”
-Doç. Dr. A. Güliz BİLGİN ALTINÖZ (ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi, ICOMOS Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi)
“Çok Katmanlı Alanlar │ Çok Katmanlı Anlamlar: Tarihsel Sürekliliği olan Miras Alanlarında Koruma”