1- 2014 yılında UNESCO Dünya Miras listesi’ne kabul edilen “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” adlı Adaylık Dosyası ve Eklerinin İngilizce halini indirebilmek için tıklayınız.
*Dosyanın yüksek çözünürlüklü haline http://whc.unesco.org/uploads/nominations/1452.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.
2- 2014 yılında UNESCO Dünya Miras listesi’ne kabul edilen “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” adlı Adaylık Dosyası’nın Türkçe halini indirmek için tıklayınız.
3- Bursa Alan Başkanlığı tarafından yetişkinler için hazırlanan “Dünya Mirası Bursa” bilgilendirme kitapçığını indirebilmek için tıklayınız.
4- Dünya Mirası Sözleşmesi’nin Uygulanmasına Yönelik Operasyonal Rehberin Türkçe versiyonu için tıklayınız. Operasyonel rehberin güncel ve orijinal versiyonuna http://whc.unesco.org/en/guidelines/ linkinden ulaşabilirsiniz.
5- “UNESCO Dünya Mirası Bursa” konulu bilgilendirme sunumu için tıklayınız.
6- “UNESCO Dünya Mirası ve Bursa: Farkındalık Yaratma Projesi-UNESCO World Heritage and Bursa: Awareness Raising Project” Tanıtım videosunu izleyebilmek için tıklayınız.
7-Dünya Mirası Bursa’nın (Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri, Cumalıkızık) Üstün Evrensel Değeri / The Outstanding Universal Value of World Heritage Bursa (Khans Area, Sultan Kulliyes, Cumalıkızık) isimli Türkçe-İngilizce tanıtım kitapçığı için tıklayınız.
8-Dünya Mirası Bursa (World Heritage Bursa) isimli Türkçe-İngilizce tanıtım broşürü için tıklayınız.
9- ‘UNESCO Dünya Mirası ve Bursa’ Eğitim/Atölye Çalışması Sonuçları ile ilgili dokümanlara ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.
– 2016 yılında öğretmenler atölye kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin rapor
– Atölye sonucunda hazırlanan proje taslaklarına ilişkin dosya
– “Dünya Mirası Bursamızı Tanıyalım Projesi” Dosyası
10-2018 yılında düzenlenen “Nesiller Boyu Kültürel Miras: Fırsatlar ve Sorumluluklar Paneli” bildiri sunumlarına ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.
-Dr. Öğr. Üyesi Aylin ORBAŞLI, “Kentsel Miras : Kimlik, Tanıtım, Aidiyet”
-Prof. Dr. Zeynep Gül ÜNAL, “Kültür Varlıkları ve Afet Yönetimi: Gelecek İçin Şimdiyi Korumak”